Kazan dairesi kurulumu kesinlikle uzman bir ekip tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Özellikle alanında gerekli sertifikasyon ve eğitimleri almış kişiler tarafından yapılmayan kazan dairesi kurulumları tehlike arz ettiğini unutmamak gerekir.
Kazan dairesi kurulumu öncesinde ihtiyacın ne olduğu ve kurulacak sistemin bu ihtiyacı karşılayıp karşılamayacağı hesaplanmalıdır. Kazan dairesi kurulumu ısıtılacak alanın büyüklüğü ile doğru orantılı olarak farklı boyutlarda kurulabilmektedir.
Küçük ve orta büyüklükteki kazan dairesi kurulumu genellikle apartman daireleri için tercih edilir. Daha büyük alanlar için büyük çapta kazan dairesi kurulumları da yapılmaktadır.
Kazan dairesi kurulumu genellikle apartmanların bodrum katında konumlandırılmaktadır. Bodrum katının boş, izole ve günlük kullanım dışı olması bu kurulumları elverişli hale getirmektedir. AVM, plaza, fabrika gibi alanların ihtiyacı için çok daha büyük alanların gerekmesi kazan dairesi kurulumlarını dışarıda müstakil bir alanda olmasına neden olur.
Kazan Dairesi Kurulumu Yapılacak Alan Nasıl Olmalıdır?
Kazan dairesi kurlumu her ne kadar belli başlı yer kaplayacak olsa da etrafında kazanın tipine göre mutlaka ekstra alanlar olması gerekmektedir. Kazan dairesi kurulumu esnasında dikkat edilmesi gerekenlere maddeler halinde bakacak olursak;
- Kazan ve yardımcı elemanların kolayca sığabileceği, sıkışık olmayan alanlar tercih edilmeli,
- Kazan dairesi boruları başka nesnelere ve duvarlara temas halinde olmamalı,
- Acil durum anında kazan dairesine hızlı erişim sağlanabilmeli,
- Kazan dairesi havalandırması iyi şekilde yapılmalı,
- Kurulumun yapılacağı alanda nem, rutubet vb. olumsuz koşullar olmalaı ve engellenmeli.
Kazan Dairesi Özellikleri Nelerdir?
Kazan daireleri türüne göre pek çok farklı özelliğe sahiptir. Katı, sıvı ve gaz yakıt kullanarak çalışan farklı kazan türleri bulunmaktadır. Kazanlar genel anlamı ile katı, sıvı ya da gaz yakıtın kimyasal enerjisini yakarak ısı enerjisine dönüştürmektedir.
Böylece taşıyıcı borular yardımı ile ısıtılmak istenen alanda gerekli sıcaklık sağlanmaktadır. Kazan dairesi içerisinde bulunan kazanlar yerin ihtiyacı doğrultusunda gerekli boyutlarda seçilerek kurulabilmektedir. Büyük alanlarda yüksek verimlilik sağlayan ve yeterli ısıyı sağlayabilen kazanlar tercih edilir.
Kazan Çeşitleri Nelerdir?
Kazan dairelerinde kullanılan kazanlar malzeme türüne göre ve yakıt cinsine göre iki alt başlıkta çeşitlenmektedir. Malzeme türüne göre olan kazan çeşitlerine bakacak olursak;
Dökme dilimli kazanlar, adından da anlaşılacağı gibi dökme demirden imal edilmiş kazan türüdür. Sıcak sulu tesisatlarda kullanılan bu kazan yakıt olarak katı yakıt, sıvı yakıt ve gaz yakıt kullanabilmektedir.
Çelik kazanlar, saçtan üretilen çelik materyale sahip kazan türüdür. Küçük ve orta ölçekli yapılarda en çok tercih edilen kazan çeşididir. Yarım silindirik, silindirik ve prizmatik tipte farklı türleri bulunmaktadır. Bunlar arasında özellikle apartman daireleri için yarı silindirik tür en çok tercih edilen türdür.
Yakıt türüne göre kazan çeşitlerine maddeler halinde bakacak olursak;
Katı yakıt kazanları, kendi içerisinde otomatik yüklemeli ve elle yüklemeli olarak ikiye ayrılır.
Sıvı yakıt kazanları ve Gaz yakıt kazanları, kendi içerisinde atmosferik brülörlü ve üflemeli brülörlü kazanlar olarak ayrılmaktadır.
Kazan Dairesi Kurulumu Fiyatları
Kazan dairesi kurulumu fiyat bakımından pek çok etkene göre değişiklik göstermektedir. Özellikle kazan sisteminin türü, boyutu ve özellikleri fiyatlandırmayı etkileyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Uzun vadede büyük tasarruf sağlayan kazan dairesi sistemleri kurulum aşamasında da oldukça ekonomik bir yöntemdir.
İso mühendislik olarak kuruluşumuzdan bugüne pek çok müşterimize kazan dairesi kurulumu yaparak enerji tasarrufu sağladık. Referanslarımıza ve projelerimize web sitemiz üzerinden erişebilirsiniz. Her biri alanında uzman kadromuz ile enerji tasarrufu sağlayacağınız kazan dairesi kurulumu ve destek taleplerinizi web sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.