Kazan Dairesi Sistemleri ile Enerji Tasarrufu

Kazan dairesi ısınma sistemleri ile enerji tasarrufu elde etmek mümkün. Geçmişten günümüze gelişen teknoloji ile birlikte pek çok yapıda kullanılan ısınma sistemi türü olan kazan dairesi sistemleri kendi içerisinde pek çok farklı kola ayrılır. Kazan dairesi sistemleri enerjisini birçok farklı kaynaktan alabilmektedir. Bu yakıt türleri katı, sıvı ve gaz şeklinde olabilmektedir.


Kazan dairesi sistemlerinin kurulumu ile oldukça yüksek oranlarda tasarruflar elde etmek mümkündür. Uzun vadede faturalarda büyük tasarruf sağlayan bu sistemler apartman, AVM, cami, fabrika gibi pek çok farklı yapıda uygulanabilmektedir.


Kazan Dairesi Sistemleri Kurulum Alanları Nelerdir?


Kazan dairelerinin kurulumunda yerin önemi büyüktür. Enerji tasarrufu, maliyet, verimlilik gibi pek çok farklı alanda artı sağlayan kazan dairesi sistemleri belli başlı alanlara kurulmalıdırlar. Bu alanlara maddeler halinde bakacak olursak;


Kazan dairesi sistemleri yakıt türü ve malzeme çeşidine göre farklılık göstermektedir. Bu kazan çeşitlerine maddeler halinde bakacak olursak;


Dökme Dilimli Kazanlar, adından da anlaşılacağı gibi dökme demirden imal edilen kazan türleridir. Sıcak sulu tesisatlarda kullanıldığı gibi basıncı 1 kg/cm2’yi geçmemek şartı ile buharlı ısıtma sistemlerinde de karşımıza çıkar. Bu tür kazanlarda odun, kömür gibi katı yakıtlar, fuel-oil, motorin gibi sıvı yakıtlar, doğalgaz ve LPG gibi gaz yakıtlar kullanılmaktadır.


Çelik kazanlar, çelik saclardan üretilen küçük ve orta ölçekli yapıları ıstma amacı ile kullanılan sistemlerdir. Çelik kazanlar yarım silindirik, silindirik ve prizmatik tipte üretilmektedir. Çelik kazanların içerisinden en çok tercih edileni yarım silindirik kazanlardır.


Kazan tipleri içerisinde en verimli ve ekonomik olanı bulmak için bir kıyaslama yapmak gerekirse, kullanım alanı belirleyici kriter olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzun ömürleri ile dikkat çeken dökme dilimli kazanlar bakım ve nakliye açısından da oldukça ekonomiktir. Çelik kazanlar ise ucuz imal edilmeleri ve hafif olmaları ile nakliyat bakımından ekonomiklerdir.


Kazan Dairesi Sistemleri Fiyatlandırması


Kazan daireleri boyut ve kurulumun gerçekleştirileceği alana göre fiyatlandırmada farklılıklar göstermektedir. Kazan dairesi kurulumlarında anlık fiyatlandırmanın öneminin yanı sıra uzun vadede sağlayacağı tasarrufta oldukça önemlidir. Özellikle yakıt tüketiminde uzun vadede sağlanacak olan verimlilik ile büyük bir tasarruf sağlanmaktadır.


Kazan Dairesi Kurulumu Nasıl Yapılmalıdır?


Kazan dairesi kurulumu mutlaka alanında uzman bir ekip tarafından sağlanmalıdır. İlerleyen dönemde bir kazaya sebebiyet vermemek adına tüm güvenlik proseslerinin eksiksiz uygulanması ve kurulumun gerçekleştirilmesi gerekir. Kazan dairesi kurulumlarında minimum 50 ile 70 cm arasında boşluk olmalıdır.

Tavan yüksekliği tarafında ise minimum 1 metrelik boşluk bırakılmalıdır. Kazan dairesi kurulumlarında alınması gereken birçok önlem bulunmaktadır. Ancak bu önlemlerin başında temiz bir alanda kurulumun gerçekleştirilmesi, yeterli havalandırma sistemine sahip bir alan olması gerekmektedir.

Kazan dairesi kurulumlarında alanında uzman ekibimiz ile öncelikli olarak keşif gerçekleştirerek yapınız için en uygun sistem kurulumunu gerçekleştirmekteyiz. Kazan dairesi sistemleri ve diğer tüm mühendislik konuları ile ilgili bilgiye alanında uzman ekibimizden ya da İso Mühendislik web sayfamızda yer alan blog kısmındaki bilgilendirme yazılarından ulaşabilirsiniz.