Sulu Yerden Isıtma Avantajları Nelerdir

Sulu Yerden Isıtmanın Avantajları Nelerdir

Ülkemizde insanlar ısınma konusunda çok daha ekonomik ve pratik çözümlere yönelmeye başlamış durumda. Bu bağlamda sulu yerden ısıtma sitemlerine çok yoğun bir ilgi olduğunu ifade etmek mümkündür. Sıcak suyun dolaşımı ile zeminin altına döşenen özel borular sayesindeki ısıtma sistemine sulu yerden ısıtma denir.


Yerden döşenen borulardan sıcak su dolaşımı olan borular ısının tabandan alınmasını sağlar. Üstelik yerden ısıtma sadece günümüzde değil merkezi ısıtma biçimi olarak Roma döneminde de kullanılmış bir ısınma yöntemidir.

Elbette şimdi günümüz teknolojilerinin de ilerlemesi ile oldukça konforlu hale gelmiştir. Sulu yerden ısıtma konusunda en dikkat edilmesi gereken döşenecek ısıtma borularının mühendisliğidir. Sulu yerden ısıtmanın avantajları ise oldukça fazladır.


Sulu Yerden Isıtma Tasarruf Sağlar mı?


Yerden sulu ısıtma eğer doğru şekilde ve kaliteli malzemeden yapılmışsa ve uygulamanın yapıldığı alan ısı izolasyonuna sahipse oldukça tasarruf sağlar. Zaten sulu yerden ısıtma boruları döşenirken ısı yalıtımlı modülasyon paneli döşenmesi ısı yalıtımını sağlayan bir etmendir.

Daha düşük sıcaklıklarda daha yüksek ısı verimi almak mümkündür. Bu sebeple sistemin ısısının düşük olması enerji tasarrufunu sağlar ve enerji için harcayacağınız maliyeti düşürür. Öyle ki ısıtma sistemleri uygun malzemenin de kullanılması ile serinletme sistemi olarak da kullanılabilmektedir.


Ayrıca serinletme için de farklı ürünler veya sistemler almanıza gerek kalmadan ısıtma sistemini serinletme sistemi olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca eğer iyi malzemelerden yapılmış bir sistemse enerji maliyetinin düşmesinin yanı sıra oldukça dayanıklı bir ısıtma sistemidir. Hem enerji açısından hem de bütçeniz açısından tasarruf yapmanız mümkündür.


Kullanım Alanları Geniş mi?


Sulu yerden ısıtma sistemi apartman veya müstakil evlerde rahatlıkla uygulanabilir. Evlerin yanı sıra okul, hastane, havaalanı gibi kamu hizmeti veren yerlere de uygundur. Ayrıca hamamlar, yüzme havuzlarında da tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra kış bahçesi veya seralarda kullanılabilir.


Sulu yerden ısıtma sistemi kullanılabilmek için bir zemin tipi kısıtlaması yoktur. Zemin tipiniz doğal taş, seramik, fayans veya parke olabilir. Sulu yerden ısıtmayı ahşap zeminler veya mermer zeminlerde de uygulanabilir. Gerek zemin gerekse bina tipi açısından kullanım alanı oldukça geniştir.


Sulu Yerden Isıtma İçin Nasıl Bir Isı Kaynağı Gerekir?


Sulu yerden ısıtma yeniden farklı bir ısınma sistemi satın almanız gerek olmayabilir. Sulu yerden ısıtma sistemleri doğalgaz ile çalışan kombilerle uyumlu biçimde kullanılır. Yine doğalgaz, fuel oil ya da katı yakıtla çalışan kazan sistemi de sulu yerden ısıtma sistemi için uygundur.


Isı pompaları ile de kolaylıkla entegre edilir. Bunun yanı sıra güneş enerjisi sistemlerine de sulu yerden ısıtma sistemlerine uygun halde kullanılabilir. Termal su kaynakları ile sulu yerden ısıtma sistemleri kullanılır. Birçok ısı sistemine rahatlıkla uyumlanabilme avantajı sağlar.


Sulu Yerden Isıtmanın Bakım Masrafları


Kurulum sırasında göreceli olarak diğer sistemlere göre maliyeti biraz daha yüksek olsa da sulu yerden ısıtma sistemleri sıklıkla bakım gerektirmez. Bu da bakım maliyetlerini önemli oranda düşürür. Kullanılan ısı kaynağının cinsine göre değişse de boruların içerisinde oluşabilecek çamur gibi maddelere karşı 5 veya 20 yıl arasında bakım süresi değişkenlik gösterebilir.


Bakım masraflarının düşük olmasının yanı sıra sulu yerden ısıtma sistemlerinin ömürleri de oldukça uzundur. Böylelikle kullanım ömrü ve maliyet açısından kullanıcılara çok ciddi avantajlar sağlamaktadır.
Siz de İSO Mühendislik farkı ile sulu yerden ısıtma sistemlerini kendi yaşam alanlarınıza veya iş yerlerinize uygulayabilir ve bu sayede sulu yerden ısıtmanın her türlü ayrıcalığından yararlanabilirsiniz.