Yerden Isıtma Sistemleri Verimlidir.

Sulu Yerden Isıtma Sistemi İle Konforlu Alanlar

Günümüzde yerden ısıtma sistemler, geleneksel ısıtma yöntemlerinin yavaş yavaş yerini almaya başlamıştır. Zeminden ısıtma olarak da tabir edilen yerden ısıtma sistemleri sulu ve elektrikli ısıtma olarak iki sınıfta toplanır. Her iki yöntemin de kendine has bazı avantajları bulunmaktadır.

Dolayısıyla kullanım alanınıza ve amacınıza göre en ideal tercihe yönelebilirsiniz. Özellikle elektrik faturalarında yarattığı etki nedeniyle sulu yerden ısıtma sistemlerine tasarruf açısından daha olumlu bakılıyor.


Söz konusu sistemi birçok mühendislik şirketi üstlense de bu konuda birikimi, deneyimi ve referansları olan işletmelerin kolayca fark yarattığı bilinmektedir. Yerden ısıtma sistemleri noktasında yıllardır pek çok başarılı projeye imza atan İso Mühendislik ile iş birliği oluşturabilirsiniz.


Yerden Isıtma Sistemlerine İlgi Artıyor


Yerden ısıtma sisteminde zeminde yer alan beton, içeride konumlanan borular sayesinde ısı kaynağından enerji alabilmektedir. Aldığı bu enerjiyi de aynı şekilde zeminin altına eşit şekilde yaymaktadır. Önce zemin, hemen sonrasında da aşağıdan yukarıya doğru tüm zemin ısınmaya başlayacaktır.


Yerden ısıtma sistemlerinin en önemli artısı, ısıyı sadece belli bir alana hapsetmemesidir. Bu sayede alanınız ne kadar büyük olursa olsun, ısı bütün odalara eşit ve adil şekilde yayılacaktır. Homojen ısı dağılımı yaratan sistemde kazan suyu sıcaklığının en fazla 50 santigrat dereceye ulaştığı bilinir. Radyatör sistemlerinde ise bu düzey çok daha yukarılarda yer alır.


Diğer yandan radyatör gibi bir materyalin zeminin yukarısında yer almaması sayesinde dekor konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Eşyalarınızın yerlerini değiştirmek gibi bir zahmete kalkışmanıza gerek yoktur. Ayrıca radyatör tipi sitemlerde peteğin yakınları ısınırken diğer noktalar görece daha az ısınabilir.

Oysa yerden ısıtma sistemlerinde ısının merkezi diye bir kavramdan söz edemeyiz. Çünkü zeminin altına döşenen borular, tüm alana yayılmaktadır. Günümüzde ortalama bir yerden ısıtma sistemi sayesinde %30 civarında enerji tasarrufu sağlamak mümkündür.


Yerden Isıtma Sisteminin Ayrıcalıklarını Keşfedin


Genel olarak inşaat aşamasında iken sisteme geçiş yapmak önemli bir avantaj sağlayacaktır. Özellikle de ekonomik anlamda olumlu bir sonuç almak isteyen kullanıcıların, sistemi inşaat aşamasında yaptırması önemlidir. Sonradan yapılan müdahalelerde hem maalesef restorasyon süreci uzayacaktır hem de maliyetler artacaktır.


Bugün Türkiye’nin pek çok noktasında, yeni tip evlerin inşaat aşamasında söz konusu sistemlerin benimsendiğini görmekteyiz. Yerden ısıtma sistemlerinde ısıtma verimliliğini artıran bazı unsurlar bulunur. Örneğin yerde oldukça büyük ya da kalın halı ve kilimlerin kullanılması, zeminden gelen ısının bir nebze kaybolmasına neden olur.

Yerden ısıtma sistemlerinin en güzel taraflarından biri de zemin kaplaması konusunda herhangi bir sınırlandırmanın olmamasıdır. Doğal taşlar, seramikler, mermerler, fayansalar ya da ahşap uygulamaları, bu anlamda örnek olarak sunulabilir.


Konforlu ve aile dostu bir uygulama olan yerden ısıtma sistemleri, camilerde, hastanelerde, okullarda, hamam, sera, bahçe, villa ve standart konutlarda gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Geniş alanlar için bilhassa müthiş bir çözüm sunan sistemler, ayaklarınızın her daim sıcak kalmasını sağlar.

Genellikle bu tarz sistemlerin oldukça pahalı olduğuna dair ön yargılar bulunmaktadır. Oysa yaşam alanınız ve kullandığınız malzeme yapınıza bağlı olarak bir fiyat skalası söz konusudur.


İso Mühendislik İletişim


Yerden ısıtma sistemlerinin bakım maliyetleri de oldukça düşüktür. Çünkü sistemin ortalama dayanıklılık süresi oldukça fazladır. Kısa süre içinde kendi maliyetini elde ettiği tasarruf sayesinde amorti etmektedir.
İso Mühendislik’in alanında uzman olan saha ekibi, yaşam alanınızda gerekli incelemeleri yaparak en uygun zemin kaplaması ya da en uygun yerden ısıtma yöntemi noktasında size danışmanlık desteği sunacaktır. İso Mühendislik’in iletişim kanallarını kullanarak sulu yerden ve elektrikli yerden ısıtma sistemleri hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.